Felnőtt Rendelés

Rendelésemen olyan páciensekkel foglalkozom, akik önálló életvitelre képesek, nem küzdenek súlyos pszichiátriai betegséggel vagy intenzív beavatkozást igénylő krízis állapotokkal, azonban pillanatnyilag olyan élethelyzetbe kerültek, amiben elakadtak és aktuális nehézségüket nem tudják egyedül megoldani.

Gyakori témák és területek: szorongás, depresszió, párkapcsolati nehézségek, önértékelési zavarok, szülői szerep nehézségei, gyermekvállalással kapcsolatos nehézségek, munkahelyi és családi konfliktusok, stresszel való megküzdés nehézségei, testi betegségekkel való megküzdés, pszichoszomatikus tünetek, teljesítményzavar, gyász, veszteség feldolgozás.

Tanácsadás területén szolgáltatásaim között különösen nagy hangsúlyt kap a személyiségnek, életcélnak, érzelmi alkatnak megfelelő szakmai identitás megtalálása Mivel éveken keresztül dolgoztam a verseny szférában HR tanácsadóként, majd HR vezetőként,  az üzleti szférát kipróbált, sokat látott HR szakemberként üzleti tudásra és tapasztalatra tettem szert. Pszichológiai tudásom mellett értem a verseny szféra működésmódját, ciklusait és mindennek a benne élő emberre való hatását.

Ezen a területen fő témák: kiégés kezelése, szakmai identitás megtalálása, szakmai kompetenciák felfedezése, hatékony stresszkezelési technikák elsajátítása, újrakezdés szakmaváltás után, munkahelyváltással kapcsolatos problémák

Pszichológus, Felnőtt rendelés

Mi történik a bejelentkezés után?

A bejelentkezést követően 1-3 alkalmas találkozásra szerződök a hozzám forduló kliensekkel. Ezen alkalmak során tisztázzuk a közös munka kereteit, átbeszéljük a kliens elvárásait, és körbejárjuk a hozott problémát. Ezen alkalmak során kerül sor pszichodiagnosztikai teszt felvételére is. Ennek a szakasznak a lezárulása után két dolog történhet. Az első esetben közösen megfogalmazzuk a probléma fókuszát, megállapodunk a közös munkában és folytatjuk a heti rendszerességű üléseket egészen addig, amíg a megfelelő változás meg nem történik a kliens érzelmi életében.

Előfordulhat azonban olyan eset is, amikor az első szakasz lezárása után úgy ítélem meg, hogy a probléma megoldásában nem én tudom a legmegfelelőbben segíteni a klienst. Ennek több oka is lehet. Egyik helyzet az, amikor megítélésem szerint a kliens fejlődését egy bizonyos pszichológiai módszer jobban tudná segíteni azonban e módszer ismeretének nem vagyok bírtokában. Például ha a páciens aktuális problémáinak kezelését csoport terápiában való részvétel hatékonyabban segítené, mint a kétszemélyes, alapvetően verbális hangsúlyú terápián való részvétel. De akad olyan eset is, amikor a páciensnek gyógyszeres kezelésre, esetleg intézményi ellátásra van szüksége. Ilyenkor a pácienst tovább irányítom a megfelelő intézménybe vagy a megfeleő kollégához.